sent

Een fluit kopen


Links naar diverse sites die Indiaanse fluiten verkopen


Als je in Nederland of Belgie een fluit wilt kopen in een winkel zijn naast de High Spirts Flutes maar een paar andere soorten die ik heb kunnen vinden. Als je, je eerste fluit koopt wil je die waarschijnlijk ook uit proberen. Dan wordt het moeilijk om even naar America te reizen en verschillende fluitenmakers te bezoeken.


Toen ik info aan het zoeken was over fluiten vond ik ook de waarschuwing dat fluiten net als chips zijn, je wilt er steeds meer van. Als je dan op het internet gaat zoeken zul je versteld staan hoeveel prachtige fluiten er zijn. Je zult zelf moeten kijken en informeren of de fluiten een goede kwaliteit hebben. Lees ook het stukje onder aan de pagina. pagina met links naar diverse Fluitenmakers
High Spirits Flutes

Als je nog nooit een instrument hebt gespeeld beveelt High Spirts Flutes de Sperwer in de sleutel van "A" of de Whitetail Hawk in de sleutel van "B" aan. Ze hebben een prachtige tonen en zijn makkelijk te spelen.


Hoe langer een fluit is, hoe meer controle je over je adem nodig hebt om het zoete geluid te krijgen. De meesten van ons worden verleid door de lagere tonen. Het is belangrijk om te weten dat, als begint met een fluit die gemakkelijk te bespelen is je het proces van leren versnelt. Als je regelmatig speelt, wil je toch ook andere fluiten. Alles wat je leert op een eenvoudige fluit zal je kunnen gebruiken bij de toekomstige fluiten die je bespeelt.

Als je al een blaasinstrument bespeeld, zul je in staat om alle fluiten te bespelen hoewel je toch rekening moet houden met de grote van je handen en de lengte van de fluit.
Alle instrumenten komen met een instructie-CD of DVD waardoor het gemakkelijk is om de fluit te leren spelen.

Verkoop in Nederland

Hopi Navajo

Winkel
Verkoopt Cedar Navajo fluiten met
totem eagle, turtle, mountain lion, bear en wolf!
Prachtige klank en zeer makkelijk te spelen!

 


Goede service en uitleg !!!


Adres

Molenstraat 32
2513 BL Den-Haag
Tel: 070 3640585
hopinavajo@zonnet.nl
facebook.com/hopi.navajo


Openings tijden
Dinsdag t/m zaterdag
11:00 t/m 17:00


Woodsong Flutes


Unieke fluiten van duurzaam hout.
Elke fluit komt uit de handen van een toegewijde
vakman en is met aandacht gemaakt.

Ook workshops en fluitlessen

Tel +316 55 83 17 19

info@nativeamericanflute.nl 


 

Tewanka Webshop-Winkel
High Spirits Flutes

Naast de verkoop van fluiten
in de webshop worden er door
Tewanka ook workshops gegeven
waar de fluiten met korting te koop zijn

Verkoop in Belgie


Merlyn Webshop-winkel High Spirits FlutesAdres:
Daalstraat 2
9420 Erpe Mere

info@merlyn.be

Openingstijden:
Maandag 14-18 uur
Dinsdag 10-12.30 14-18 uur
Zaterdag 10-12.30 uur 14-17 uur

Surya  

Webshop-Winkel
 
Indiaanse fluiten Handgemaakt
in Belgie diverse tonen

Adres
Ponjaardhoekstraat 5
9120 Melsele
Belgiƫ

info@suryasoundhealing.be
 +32 (0) 4 75 510 677

Graag op voorhand een seintje als je wenst langs te komen,
aangezien ze geen vaste openingsuren hebben.

Nature's calls

Webshop-winkel

Diverse Indiaanse fluiten

Adres
Distelvinklei 19
2900 Schoten
Belgium

+32 (0) 478/25.20.05.
info@naturescall.be

Zelf je fluit maken


De Druide in Stekene geeft cursusen zelf je Indiaanse fluit maken.
meer info vind je HIER

Waar moet je op letten als je en fluit koopt.

Hier een stukje wat ik vond in het Engels op Internet en heb vertaald zeker het lezen waard
toen ik zelf mijn fluit ging maken kreeg ik van de fluitmaker de bevesting dat er inderdaad heel veel verschil zit in een fluit voor decoratie en een fluit die goed speelt.

Allereerst wil ik zeggen dat ik geen fluit maker ben. Ik ben een Fluit verslaafde! Ik hou van Native American fluiten, ik eet, adem en slaap met fluiten. Toen ik begon met mijn ontdekkingstocht met de NAF leerde ik een paar lessen op de harde manier. Ik kocht een paar fluiten niet wetende wat ik kocht en ik had een paar miskopen. Je hoort sommige mensen zeggen dat alle fluiten een stem hebben en dat het is aan de speler om dat 'stem' te vinden. Dat is allemaal goed en wel, maar alleen omdat de fluit een stem heeft wil niet zeggen dat het een aangename stem is!

Ik wil echt niet naar nieuwe fluit makers wijzen zij kunnen, prachtige makers worden, maar het grote aantal houtbewerkers die wat gereedschap en een handleiding over hoe je fluiten maakt kocht, boren wat gaten in een buis binden er een bos veren op en wat kralen en roepen zich uit tot tot "fluitbouwer" maakt me gek. Het trieste is dat vele mensen denken dat ze een bespeelbare fluit kopen. Het instrument wat ze krijgen is een ontstemd stuk brandhout dat vaker niet dan wel waard is om aan de muur te worden gehangen als "kunst".


Veel fluiten die op eBay worden verkocht zijn wat goede fluitmakers "Wall Hangers" of "Pow-wow" fluiten noemen. Ze zijn alleen mooi naar te kijken en aan de muur op te hangen want het is zeker niet de moeite om ze van de muur af te halen en te bespelen. Veel Pow-wow fluiten zijn iets wat je koopt te voor je kinderen, zodat ze kunnen zeggen dat ze een indianen fluit hebben en na fluiten en kwetteren in de auto op de rit naar huis, zou je willen dat je een dromenvanger voor ze had gekocht.


Niet alle Pow-wow fluiten zijn junk, dit is waar nieuwe makers hun fluiten moeten verkopen. De praktijk is de manier waarop een houtbewerker een fluitmaker wordt . Als je op een pow-wow een fluit wilt kopen, zal een goede eerlijke maker de fluit bespelen voor je, en de schaal laten zien en een kleine les geven. Je moet er een "starter fluit" kunnen kopen tegen een redelijke prijs. Als de fluit  met een heleboel veren  en kralen en is beschilderd en versierd met juwelen dan is van de man achter de balie is een "houtbewerker" Hij / zij stoppen hun energie in het maken van een mooie fluit mooie in plaats van een die goed klinkt. Een van de beste fluit makers in de wereld nu weigert een versiering om zijn fluiten te doen. Hij zegt dat "decoraties de luisteraar afleiden, ze moeten luisteren naar de fluit in plaats van bewonderen.

Win eens info in op Facebook voor je een fluit koopt.,er zijn genoeg indiaanse fluit pagina's
Op website van de INAFA, International Native American Flute Association, zie je alle fluitcircels wereldwijd.


ONDERZOEK - Als je als beginner, als je een fluit kan kopen, voor $ 150,00 van een gevestigde maker die al 10-15 zelfs 20 jaar fluiten maakt, waarom zou je het hetzelfde bedrag geven aan een man die vorige week was nog de maker van kleine doosjes? Een goede fluitbouwer is instaat om zijn fluiten te stemmen ... een A is een A is een A. Nieuwe makers zullen soms zeggen dat hun fluiten zijn 'afgestemd op zichzelf' dit betekent vaak dat ze de handigheid van het afstemmen nog niet hebben Natuurlijk kan je een fantastisch klinkende fluit afgestemd op zichzelf te vinden en dat is prima, maar als je hem koopt houd er dan rekening mee dat je niet samen kunt spelen met een andere fluit of instrument het klinkt dan als of er twee katten vechten. EN geloof me dat als je zover bent dat je uiteindelijk toch samen wilt spelen met andere instrumenten of achtergrondmuziek van internet. Tenzij je de fluit koopt voor meditatie en / of gebed. In dat geval is het een heel ander verhaal.


Fluitmakers zijn ook "Fluit verslaafde". vertel de fluitmaker, dat je nieuw bent hulp nodig hebt ze kunnen je goede adviezen geven over welke fluit je als beginner het beste kunt nemen.

Als laatste, waar je ook een Indiaanse fluit koopt, als je niet tevreden bent met de fluit moet je in staat zijn om het te ruilen voor een andere fluit als de fluit natuurlijk nog in de zelfde staat is, Als de maker zegt "alle aankopen zijn onherroepelijk  "ik zou aanraden op zoek naar een andere fluitmaker.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten