sent

Steun Lakota Waldorf School

 Veel oorspronkelijke bewoners van America leven nog steeds in een reservaat waar de omstandig-heden slecht zijn.
Er wordt vandaag de dag helaas nog steeds veel geld verdiend met hun tradities en daar bij behorende voorwerpen waarvan zij zelf geen enkel voordeel van hebben.


Daarom denk ik dat als we willen dat hun cultuur bewaard blijft ze moeten steunen in het hier en nu en niet alleen blijven hangen in het verre verleden wat in sommige opzichten erg geromantiseerd is en niet lijkt op wat de glitterplaatjes laten zien.


Dit is de rede waarom ik de link naar deze Lakota Waldorf school op mijn website heb staan.
omdat ik ze wil steunen in hun werk. Ik hoop dat je na het lezen van onderstaande uitleg ook een steentje wilt bijdragen. Klik hier voor hun website


Dakota is het land van de grote Lakota natie; Er zijn 9 Indiaanse reservaten in South Dakota: het Pine Ridge reservaat, is de thuisbasis van de Oglala (zij die zich verspreiden)

De Lakota Waldorf School werd in 1993 opgericht door een groep Lakota-ouders die zich inzetten voor een alternatieve visie op het onderwijs van hun kinderen één die traditionele Lakota-waarden omvat. De oprichters van de Lakota Waldorf School vonden dat een school, om te slagen in het reservaat, de Lakota-kinderen moet helpen om contact te maken met hun wortels en vaardigheden te ontwikkelen die nodig zijn om in de toekomst een gezond, bevredigend leven te leiden. De school ligt in de buurt van Kyle, South Dakota, een gemeenschap in het midden van het Pine 
 

Het Lakota taal en cultureel Program staan centraal op de school .Het is het doel van de school dat de kinderen een diepe band met de Lakota-cultuur ontwikkelen en er eer, kracht en eigenwaarde aan ontlenen. Het Waldorf-curriculum is gekozen voor de school omdat het zo goed aansluit bij de Lakota-cultuur en -overtuigingen en een goede plaats is om de Lakota-taal te behouden en de kinderen weer in contact te brengen met de rijke Lakota-cultuur die verloren dreigt te gaan.


Seizoensfestivals dienen om de kinderen te verbinden met de ritmes van de natuur en van de kosmos. De festivals zijn ontstaan bij de voorouders, maar zijn in de loop der tijd aangepast. Op een feestelijke manier aansluiten bij de seizoensstemmingen van het jaar, en trouw aan de Lakota-tradities, komt het innerlijke leven van de ziel ten goede. Vieren is een kunst. Er is vreugde in, de voorbereiding, de viering zelf en de herinneringen.De Waldorf-opleiding accepteert en integreert zowel het spirituele deel van de mens, als het spirituele leven van de aarde en alle levende wezens.
Ons werd geleerd dat onze kinderen werden opgevoed door alle vijf van hun zintuigen en hun zesde zintuig hun harten opent. We zijn van mening dat de Waldorf-onderwijsmethode in harmonie is met onze eigen traditionele holistische benadering.


Lakota taal and Culture is een belangrijk onderdeel in het dagelijks leven op de school.Geen opmerkingen:

Een reactie posten