sent

Wandelstokfluit/Ravenfluit

Willow Freeman Toddington

 

Ravenfluit

Ik heb 2 fluiten van deze fluitenmaker ze zijn allebei heel speciaal van vorm en mooi van klank. De eerste die ik van Willow kocht was een Ravenfluit net toen ik had er één besteld bij hem, kreeg ik een berichtje van een fluitspeelster dat ze een ravenfluit binnen had gekregen, maar voor haar niet fijn speelde.


Neem een kijkje op facebook op soundsprofound


Ik kende dat probleem was hier zelf ook een keer tegen aangelopen. Fluiten gemaakt van een tak kunnen een natuurlijke vorm hebben of knoesten op een bepaalde plaats waardoor je niet makkelijk kan spelen. Zij speelde met haar linkerhand boven en dat speelde op deze fluit niet fijn.
Ik speel met mijn rechterhand boven en daar was deze fluit prefect voor. Dus vloog de raaf van uit Engeland met een kleine tussen stop mijn richting op. De toon was een G# en die had ik nog niet.

Zoals je op de foto ziet is het een kunstwerk op zich. Hoewel hij heel robuust is speelt hij heel licht.en natuurlijk ligt hij in mijn boom. 

Een  nummer op Wikiloops

This track is embedded with the friendly permission by the creatives on wikiloops.com.Wandelstokfluit

Toen ik 60 werd kreeg ik natuurlijk de vraag wat wil je hebben voor je verjaardag.
Het slogen van jaren geleden "een slimme meid is op haar toekomst voorbereid" heeft mijn geholpen, bij mijn keuze voor dit cadeau :). Stel dat ik niet meer zo goed te been ben als ik 100 ben dan is een wandelstok wel handig maar het moet wel een speciale zijn één waar ik dan tot die tijd ook fluit op kan spelen, een levensloop bestendig cadeau, zoals ze dat tegenwoordig zeggen en buitenom dat, al het elektronische spul waar je maar tijdelijk plezier van hebt, zal deze stok mij bijstaan ook al wordt ik 101


 

Had wel eens wandelstokfluiten van Willow gezien en een fluit van een tak vind ik toch altijd bijzonder.
Heb hem gevraagd om er één voor mij te maken. Hij had een mooi stuk hout staan dat droog genoeg was om te bewerken. Was er meteen weg van. Het hout was getordeerd wat het een schitterend uiterlijk gaf, deze vorm ontstaat doordat een Wingert om het hout heen groeit en zich strak trekt, de boom groeit als het ware om deWingert heen. De Hazel Tree heeft als stam eigenlijk allemaal takken hier onder een foto.


De fluit is een Gm en is perfect voor het spelen met mijn rechterhand boven, want ik heb geleerd dat er altijd bij te zeggen als ik een fluit laat maken. De barst is er om heen gelaten en waar nodig verwijdert. Het gedeelte waar op gespeeld word is gelakt en de rest niet er is zelfs nog een stukje van de wingert zichtbaar.Nummers met de wandelstok fluit gemaakt op youtube


Op Bandcamp

Geen opmerkingen:

Een reactie posten