sent

Fluiten gemaakt van gewei

De fluiten van Daniel Hansen, 


 

Voor deze site ben ik regelmatig op zoek naar verschillende soorten fluiten die gebaseerd zijn op de indiaanse fluit. Zo vond ik op youtube de muziek van Daniel Hansen. Op 22 jarige leeftijd ontmoette hij in Kauai een bamboe fluitenmaker die zijn interesse voor het fluiten maken wekte. Zijn fluiten zijn o.a gemaakt van gewei bamboe in combinatie met allerlei materialen die hij op zijn reizen door Mexico, Colombia, Ecuador, Peru, India, Kauai en Balie verzamelde. Fossiele materialen, kristallen, zelfs een mammoet slagtand. Hij nam niet alleen de materialen mee naar huis ook deed hij inspiratie op na zijn kennismaking met fluiten en de muziek van de verschillende culturen die hij ontmoette, waaronder ook korte ontmoetingen met oudere fluitmeesters.


Een van zijn specialiteiten is het maken van ook veel meertonige fluiten. Hij blijft continu zoeken naar nieuwe mogelijkheden hij is een ware kunstenaar, vakman en muzikant. Die ook prachtige optredens geeft.


Zijn website Rootflutes is zeker een bezoek waard Want één plaatje zegt meer als duizend woorden (chinees gezegde

Zelf ben ik de trose eigenaar van één van zijn prachtige fluiten een B Minor met en schitterende zuivere klank. Hier mijn video


Geen opmerkingen:

Een reactie posten