sent

Corian fluit

Corian is een veelzijdig materiaal dat gebruikt wordt voor diverse toepassingen in de keuken, badcellen en  creatieve designs. Corian werd 30 jaar geleden ontwikkeld door Dupont voor gebruik in de industrie. Door de grote belangstelling van interieurontwerpers en interieurarchitecten is Corian ondertussen ook niet meer weg te denken uit de hedendaagse interieur inrichting.

Leuk, zul je denken maar wat heeft dat met fluiten te maken,
Voor Peter Churcher wel,  in 2008 begon hij met het maken van houten fluiten maar toen hij hier in 2010 mee wilde stoppen kwam hij dit materiaal tegen en maakt er nu al ruim 10 jaar fluiten van.

Van restafval wat anders op de stortplaats zou verdwijnen, zoekt hij de mooiste stukken uit en veranderd ze in een fluit. Zijn fluiten zijn al over de hele wereld verzonden.

Foto Peter Churcher

De website is geannuleerd, dus als je informatie over zijn Corian-fluiten wil, neem dan contact met hem op via pgchurcher@hotmail.com. Of via Facebook daar is hij te vinden onder Willow Creek Woodcraft.

Via een filmpje op Youtube kwam ik er toevallig achter het bestaan van dit soort fluiten, via een review van Jonny Lipford (een bekende fluitspeler.)
De klank is inderdaad mooi en je kan de fluit makkelijk meenemen. Nu ben ik persoonlijk een liefhebber van hout, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik deze fluit niet kon weerstaan, om een hele persoonlijke reden. Hij is gemaakt van een materiaal waar mijn naam in voorkomt en een materiaal wat ik nog niet in mijn verzameling heb. Mijn keuze viel op een blauwe F fluit een toonsoort die nog ontbrak in mijn verzameling.
Deze fluit heeft in tegenstelling tot de fluit in de video geen grote gaten hij is voor mij met kleine vingers goed te bespelen.Genoeg gepraat hier dan een stukje muziek


This track is embedded with the friendly permission by the creatives on wikiloops.com.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten