sent

Zwitserse fluit


Eerste Zwitserse fluit van Feather Wind Flutes in Nederland.Als regelmatig in Facebook fluit groepen rond struint kom je altijd wel een fluit tegen die je aandacht trekt. Zo viel mijn oor op een van de fluiten van Helmut Gollman. Na op zijn website rond gekeken te hebben besloot ik hem te mailen of hij voor mij een C# fluit kom maken.

Op zijn website zag ik dat hij keuze had uit diverse houtsoorten. Mijn keuze viel op Iepenhout. Het deed me herinneren aan een boom in mijn straat waar ik altijd met plezier naar keek van uit mijn raam. Die gekapt moest worden vanwege de Iepen ziekte.

Helmut nam al snel contact op via de mail, daarna belden via WhatsApp, voor mij een ervaring op zich omdat ik nog nooit via WhatsApp gebeld had en dit de eerste fluitenmaker was uit het buitenland waar ik mee sprak. Nadat we alles hadden doorgesproken. Zou hij de volgende dag al aan de slag gaan. Ook zou hij een serie foto’s maken tijdens het maken van een fluit. Het leek mij leuk dit op deze site te plaatsen.


Helmut bied ook de mogelijkheid aan om door middel van een workshop van twee dagen je eigen fluit te maken, het is een 1 op 1 workshop bij uitzondering kan het ook voor twee personen. Een zelf gemaakte fluit is toch heel speciaal. Zelf heb ik 3 fluit workshops in bij de Druïde in Stekene gevolgd. Neem een kijkje op de site van Helmut het is zeker de moeite waard. https://www.featherwindflutes.com/

Natuurlijk wil je weten hoe hij klinkt, hier een video die ik gemaakt heb met deze fluit.
Dit nummer staat ook op de cd die Helmut heeft laten maken, met muziek gespeeld door diverse fluitspelers op fluiten die hij gemaakt heeft.
Maar genoeg gepraat hier een kijkje in de keuken bij het maken van een fluit

                                                                                      Met dank aan Helmut voor de foto's


Geen opmerkingen:

Een reactie posten