sent

3D geprinte fluit

Cutting Edge Flutes
Omdat mijn zoon een 3D printer heeft zat in na een bezoek aan hem te denken zou je een fluit ook 3D kunnen printen ? Het antwoord is JA ik vond gisteren op een forum een link naar een site waar ze te koop zijn of ze goed klinken dat kun je op het fimpje hier onder zien. Zelf vind ik hout toch het mooiste  materiaal voor een fluit en dan liefst hout in zijn onbewerkte vorm zoals boomtak fluiten. Maar het is natuurlijk altijd leuk om te kijken  wat er allemaal mogelijk is.

Op de website Cutting Edge Flutes een onderdeel van shapeways vind je deze fluiten

Een Native American stijl fluit met blok ( Je moet zelf de leren banden toevoegen) Afgewerkt met  full Color zandsteenstrutuur   De zes gats fluit is nauwkeurig afgestemd op de mineur pentatonische toonladder met een hoog C5 als grondtoon. Heeft twee bovenste octaaf noten. Kleur materialen zijn reactief met water ! Blootstelling aan vocht uit de adem kan, eerst kleur aantasten en de structuur. Je moet het zelf afwerken met waterbestendige afwerking als je de fluit wilt bespelen en niet alleen als decor gebruiken.!!!!!
9-11-2015 fluit ontvangen
Natuurlijk was ik heel benieuwd hoe deze moderne versie er uit zou zien en klinken ik ga binnen kort een stukje op You Tube zetten. Zodat je zelf kunt oordelen.

Ik ontving hem via UPS. Ik was verbaast dat het zo snel ging en geen invoer rechten moest betalen maar toen ik verder keek op de site zag ik dat het hoofdkantoor is gevestigd in New York en
Shapeways  fabrieken en kantoren  heeft in Eindhoven, Queens en Seattle.
Shapeways is een spin - out van Royal Philips Electronics.

De afwerking
Normaal gesproken zit er in het blok van de fluit een gleuf waar de lucht door komt wat de toon veroorzaakt bij deze fluit is het blok vlak en zit de gleuf in de fluit ,je kan het blokje hier door een klein eindje verschuiven maar niet zo ver als bij een houten fluit.

Ik heb watergedragen matte vernis gekocht en ga hem vernissen normaal gesproken bewerk je  de onderkant van het blok niet met olie of was maar bij deze fluit is dat wel nodig omdat het blok ook bewerkt is met de zandstructuur. Zeker aan de onderzijde wordt deze vochtig door het spelen.
en is een goede waterdichte laag belangrijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten